Pilihanraya Umum Malaysia 2012 : Siapakah Pilihan Quranis Malaysia

Plihanraya umum datang lagi. Selepas ‘Tsunami 2008’, tibalah masa orang Malaysia memilihan parti-parti mana yang akan menerajui kerajaan Malaysia. Tapi siapakah pilihan Quranis-quranis.Bagi saya, memang susah memilih:

1. Barisan Nasional – membahagikan rakyat mengikut kaum. Memang bukan Quranik pada saya.

2. PAS – alamak, hukum hudud? Tak satu pun dari Al-Quran. Memang kena tolak.

3. DAP – dulu nampak ok tapi lepas Tunku Abdul Aziz kena tendang, dah tak nampak demokratik.

4. PKR – Pelanduk di tengah-tengah dua gajah, PAS dan DAP.

So siapa pilihan ideal para Quranis?

Advertisements

About Farouk A. Peru

I am a human being in the world, blogging my existence. My thought systems may be found in my website: www.farouk.name
This entry was posted in Malaysia, Politik and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Pilihanraya Umum Malaysia 2012 : Siapakah Pilihan Quranis Malaysia

  1. Saya pilih BN kali ni sebab takut sangat PAP control Malaysia kalau PKR menang.Ekonomi rakan2 jiran kita di Barat semua dah nazak dan dia punya exposure besar sangat jadi PAP pasti ada contingency plan untuk survival masadepan..Mereka duit banyak,orang politik Malaysia nak pakai duit banyak..cantik sangat le tu.Lagi pun PKR tu parti komponen tidor satu katil mimpi lain2,kuat sandiwara..PAS nak buktikan kat penyokong jumudnya kena la sesekali ‘nak hudud’ DAP sesekali kena lah tunjok anti Islam nak jaga hati penyokongnya pula. BN is the better evil,no choice.Lagi pun kesian tengok Najib dok kerja keras.Orang Singapore Pak Kassim dan A Ghani serta penyokong PKR lain jangan marah..

    • Faisal GreyStone berkata:

      hmm aku x tau lah nk pilih yg mana satu ni,agak bersetuju jga dgn pndapat Tuan KAAR tu…better kita choose parti yg dpat mnjaga keamanan dn keharmonian negara ni…

  2. Saya Favour BN sebab satu hari nanti tidak mustahil seorang Quranist menjadi Perdana Menteri…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s